14 Mart 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ...

  Merhaba,
Yeni tarifimiz şerbetli tatlı sevenler için gelsin.Haşhaşlı revani . Bu tatlıyı ilk defa kuzenim Nagihan geçen yaz bize gelirken  getirmişti. Bizde afiyetle yemiştik:))  Baktım herkes çok beğendi. Bende tarifini  hemen almıştım. İlk defa  sizin için denedim..
 

Malzemelerimiz:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haş haş tohumu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi veya limon rendesi
2,5 - 3 su bardağı un


Şerbeti için,
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tutam tuz
1 dilim limon
bütün malzemeleri karıştırıp ocağa koyunuz. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakınız.

Üzeri için :dondurma yada yarım bardak sütle iyice çırptığımız 1 poşet  krem şanti...

Kekin hazırlanışı:


İlk önce yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
Daha sonra yoğurdu sıvı yağı da koyup karıştırıyoruz.
İrmik ve haşhaşı da koyup hafif hafif karıştırıyoruz.
Son olarak limon rendesi, kabartma tozu,vanilya, unu da koyup yedirerek karıştırıyoruz.
İyice yağladığımız kare borcama döküyoruz. Tabi içine sevgimizi koymayı unutmuyoruz:)))
160 derecede ayarladığız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra servis edebiliriz.
Servis ederken üzerine mevsimine göre dondurma veya krem şanti koyabiliriz.. 

Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...